Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους

agiasmos ieronimos 1


Στην ανάγκη να συνδυάσουν οι μαθητές την σοφία των γραμμάτων με την Σοφία του Θεού, ώστε να γίνουν χαρισματικοί άνθρωποι αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου τέλεσε τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης, η Διευθύντρια του Σχολείου, ο προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Κυριακός Μυκονιάτης, οι αστυνομικές αρχές, γονείς και μαθητές.
Μετά τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους μαθητές τόνισε



agiasmos ieronimos 3

πως «σήμερα δε μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι αυτή η ημέρα, όταν μεγαλώσετε όμως θα θυμάστε με νοσταλγία αυτές τις όμορφες ώρες».

Ευχήθηκε δύναμη, όρεξη και επιθυμία για να αποκτήσουν με τους κόπους τους ό,τι επιθυμούν και επεσήμανε, ότι «στο Ευαγγέλιο αναφέρεται πως σκοπός της ζωής είναι να αποκτήσουμε σοφία, δηλαδή γνώσεις, αλλά υπάρχει και μία ακόμη Σοφία, η άνωθεν κατερχομένη, η Σοφία και η αγάπη του Θεού. Αν δεν «αγκαλιάσουμε» αυτές τις δύο Σοφίες δε θα μπορέσουμε να γίνουμε χαρισματικοί άνθρωποι».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο αγώνας όλων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Σχολικής Διεύθυνσης, του Δήμου και του σχολείου, πρέπει να έχει αυτήν την σφραγίδα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας. Ευχόμαστε αυτά τα παιδιά να προχωρήσουν στη μελέτη και την απόκτηση της ανθρώπινης σοφίας και να τα βοηθήσουμε να δεχθούν και την άνωθεν Σοφία που έρχεται από το πνεύμα του Θεού», ενώ τόνισε πως χρειαζόμαστε χαρισματικούς ανθρώπους και αυτοί δημιουργούνται όταν συνδυάζεται η σοφία των γραμμάτων με την Σοφία του Θεού.
  και την άνωθεν Σοφία που έρχεται από το πνεύμα του Θεού», ενώ τόνισε πως χρειαζόμαστε χαρισματικούς ανθρώπους και αυτοί δημιουργούνται όταν συνδυάζεται η σοφία των γραμμάτων με την Σοφία του Θεού.
agiasmos ieronimos 1

agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1

agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1
agiasmos ieronimos 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου