Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 
Με στόχο την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης προς πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και οκτώ Δήμοι της Αττικής παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου, ένα πρόγραμμα κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Δήμοι: Αθηναίων, Περιστερίου, Καλλιθέας, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας. Συμμετοχή σε όλες τις δράσεις έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι κατά τόπους μητροπολίτες.
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε την απόφαση του Ε.Ε.Α. να συνδράμει το έργο αυτών των δήμων, μέσω

οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικών δομών τους, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.
«Δεν πρόκειται για κάποια δωρεά ή για μία έκτακτη ενίσχυση, αλλά για την απαρχή μίας συνεργασίας με τους δημοτικούς άρχοντες, προκειμένου να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο δύσκολο έργο τους. Και οφείλω να πω με ιδιαίτερη χαρά ότι η ανταπόκριση τους στην πρόταση μας ήταν άμεση. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και εύχομαι να βρει συνεχιστές και από άλλα επιμελητήρια της χώρας και από άλλους φορείς. Η αρχή λοιπόν θα γίνει με 100.000 ευρώ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας προς τους οκτώ δήμους. Η άμεση συνέχεια θα είναι προγράμματα επιμόρφωσης και ενημέρωσης που θα κάνει το Επιμελητήριο μας σε αυτούς τους δήμους. Για παράδειγμα, σεμινάρια σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για τεχνικούς ασφαλείας ή για τον ΕΦΕΤ. Αναλυτική παρουσίαση και επίλυση αποριών για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ‘τρέχουν’ αυτή την στιγμή και που σίγουρα ενδιαφέρουν πολλούς από τους δημότες των αγαπητών δημάρχων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης,  Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, και Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης. Οι δήμαρχοι που απηύθυναν ομιλίες, υπογράμμισαν –μεταξύ άλλων- την ανάγκη διεύρυνσης τέτοιων πρωτοβουλιών αλλά και συνεργασίας όλων των φορέων για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Παραβρέθηκαν, επίσης, και χαιρέτησαν την πρωτοβουλία, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής  πατήρ Βασίλειος Χαβατζάς,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης,  ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος  Μίχαλος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  κ. Γιώργος Καββαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου